PLANIFICATOR VACANȚĂ
DESTINAȚII
 
Recomandarea sâptămânii
MULTIMEDIA
Ultima fotografie adăugată
vezi toate fotografiile
Fotografia săptămânii
vezi fotografiile recomandate
REZERVARE
Cauţi o ofertă de cazare sau program şi ai nevoie de ajutor? Vrei să afli unde mai sunt camere libere?
Nu mai pierde timpul, intră în legătură cu noi! Serviciul este gratuit şi fără obligaţii.
Cere oferte de la mai multe unităţi de cazare (max. 6)
Cere ofertă de la biroul nostru
ro hu en de ×

Tăierea şi pomana porcului - Mânănci şi bei cât ţine porcul.

 

Activitate recreativărecomandat pentru
  • orăşeni
  • gurmanzi
Activitate recreativăcondiţii meteo
  • vreme ploioasă
  • vreme însorită
Activitate recreativămijloace de transport
  • maşină de teren
  • căruţă cu cai
  • sanie trasă de cai
Activitate recreativălimbi vorbite
  • Romana
  • Magyar
  • English
verifică disponibilitatea / preţuri şi REZERVĂ ONLINE
luni de operare
disponibilitate
zona Ţinutul Secuiesc, Ținutul Vulcanilor
plecare plecare la cerere
ora plecării -
locul plecării Lăzăreşti
Min. persoane 5
Max. persoane 50
nivel dificultate uşor
durata
preţ de la 0
+40 (0)749 066 008
Nr. identificare: 275

Prezentare generală - Tăierea şi pomana porcului - Mânănci şi bei cât ţine porcul.

Descriere

Tăierea porcului este un obicei vechi. E una dintre legăturile noastre cu trecutul, cu modalităţile ancestrale de procurare a hranei. Ritualul tăierii porcului, activitate la care participa întreaga familie, era supus unor restricţii rituale complexe. Sacrificarea porcilor începe înainte de ivirea zorilor şi nu poate depăşi apusul soarelui. Prepararea unui porc întreg durează cel puţin opt ore, în ziua în care este sacrificat.

Pe lângă activitatea propriu-zisă de tăiere a porcului, turiştii pot să asiste la prelucrarea produselor tradiţionale sau să prelucreze împreună cu organizatori carnea. Nimic nu este obligatoriu, dar este permis. Ansamblul ritual al tăierii porcului este încheiat prin masa comună, numită "pomana porcului". Pomana porcului este cea mai bună mâncare, dintre specialităţile pe bază de porc, care nu trebuite ratată.

Programul include:

- Participarea la ceremonia de tăiere a porcului cu mic dejun tradiţional
- Vizitarea fermei cu animale (plimbări cu măgăruşul)
- Concurs de umplere cârnaţi
- Plimbări cu căruţa sau sania trasă de cai în împrejurimi sau o excursie cu jeep-uri la Lacul Sfânta Ana
- Participare la pomana porcului, petrecere tradiţională cu muzică Live

În ziua programului "Tăierea şi pomana porcului" oferim servicii de consumaţie all inclusive (palincă, vin fiert, băuturi răcoritoare, apă minerală, pâine de casă, mic dejun, prânz şi cină).Participanţii la program pot mânca şi bea cât le ţine burta, iar la sfârşitul programului vor avea ocazia să îşi împacheteze pentru acasă (fără costuri suplimentare) tot ce a mai rămas din porc.

Turiştiilor interesaţi putem asigura cazarea în pensiuni, case tradiţionale la cheie sau la localnici.

Programul se organizează doar dacă participă minim 5 persoane (max. 50). Intenţia de participare trebuie anunţată cu minim. 3 zile înainte. În cursul săptămânii (Luni-Joi) oferim reducere de 20% din tariful de participare. 

Ce este inclus

activităţi incluse
  • mâncare, băutură, degustare produse
  • tăierea porcului
  • vizitare atracţii turistice
  • admirare peisaje
  • excursii off-road
servicii incluse
  • mese şi băuturi
  • degustare produse locale
  • închiriere trupă muzicală
servicii excluse
  • cazarea
servicii opţionale
  • cazare înainte şi după program

Date şi preţuri

Preţurile sunt informative şi valabile în perioada afişată. Pentru disponibilitate vă rugăm trimiteţi o solicitare de verificare disponibilitate, cu precizarea exactă a persoanelor însoţitoare. Organizatorul programului va răspunde în maxim 12 ore.
Valabil de la până la Nr. participanţi Moneda Plecare Disponibilitate

Activităţi recreative similare în zonă» vezi toate activităţile recreative

lorem ipsum
lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor
lorem ipsum
×

loading ...